Waterpolo

Wat is waterpolo?
Waterpolo is eigenlijk de “natte” variant van handbal. Ook hier spelen twee teams van zeven spelers tegen elkaar: zes veldspelers en een keeper en het gaat uiteraard om het team dat de meeste doelpunten maakt. Waterpoloërs zijn voor het publiek en voor de scheidsrechters herkenbaar aan de genummerde cap op hun hoofd. De thuisspelende ploeg speelt met witte en de uitspelende club met blauwe caps. Verder zijn de caps voorzien van oorbeschermers en die zitten er niet voor niets! Want bij het kijken van een waterpolowedstrijd is wel duidelijk: Het is een sport voor stoere mannen en pittige vrouwen

 

Ga maar na: je zwemt (iedereen weet dat het gezond is), het is een balsport (vinden de meeste mensen leuk), je beoefent het spel in een team (dat is best gezellig) en je hebt te maken met snelheid (zwemmen), kracht en lenigheid (in de duels), tactiek (om samen de tegenstander te slim af te zijn) en techniek (een waterpoloër moet alles met een bal kunnen). Waterpolo is er voor de allerkleinsten (Minipolo) tot en met vergevorderde senioren. De strijd om de overwinning gaat vol overgave en in het heetst van de strijd gaat het er soms fysiek hard aan toe. Maar alle spelers tonen wel hun respect voor de genomen beslissingen van de scheidsrechters. Het is voor alle spelers duidelijk dat waterpolo een fantastische, gezonde, maar zeker ook een faire sport moet zijn, waar veel andere sporten een voorbeeld aan kunnen nemen. In het huidige seizoen 2019-2020 heeft DWV zes waterpoloteams in de competitie, drie herenteams (1/2/3), één damesteam en twee jeugdteams in de leeftijdscategorie 15 (C-Jeugd) en 17 (B-Jeugd) jaar. 

 

Voor wie is waterpolo?
Waterpolo is voor iedereen vanaf 6 jaar met een zwemdiploma.

Trainingstijden (In verband met Corona en het zomerrooster check de nieuwsbrief voor de actuele tijden)
Maandag
Heren 1/2

Woensdag
Jeugd <15 <17
Dames/Heren 3

Vrijdag
Jeugd <15 <17
Heren 3 (incl. nieuwe jeugd die wil meetrainen)
Dames
Heren 1/2

Contributie
Jeugdleden t/m 11 jaar        € 252,- p.j./€ 21,- p.m.
Jeugdleden 12 t/m 17 jaar  € 276,- p.j./ € 23,- p.m.
(volgend op de maand na het bereiken van de 12-jarige leeftijd)     
Seniorleden vanaf 18 jaar    € 378,- p.j./ € 31,50,- p.m.
(volgend op de maand na het bereiken van de 18-jarige leeftijd)   

Wedstrijdschema
Voor het wedstrijdschema klik hier

Interesse?
Wil je ook werken aan je conditie en gezellig zwemmen samen met anderen? Je bent van harte welkom! Meld je aan om 4x gratis mee te trainen.